Ingeborg Thorin var porträttfotograf. Hon tog över sin fars ateljé i Åtvidaberg och efterlämnade både faderns och sin egen fotosamling i det Thorinska fotoarkivet.
Ingeborg Thorin föddes 1896 som äldsta dottern till folkskolläraren Johan Emanuel Thorin, som också var fotograf i Åtvidaberg, och Elin Thorin. Redan som barn fick Ingeborg Thorin vara med i fotoateljén under sommarloven. Hennes tre yngre syskon fick hjälpa till med att dra vagnen med fotoutrustning när fadern skulle ut på fotograferingsuppdrag. Men eftersom Ingeborg Thorin var född med ett hjärtfel passade arbetet inomhus i ateljén bättre. Hon fick en inblick i fotografyrket genom att hjälpa till i ateljén och fick smak för fotografyrket. 1915 reste hon till Hudiksvall för att gå i lära hos fotograf Inga Undén, som tidigare arbetat i Thorins ateljé i Åtvidaberg. Hon gick också fotokurser i Stockholm och Malmö. År 1917 började hon på allvar arbeta i faderns ateljé med porträttfotografering. Eftersom hon inte var helt frisk hade hon god hjälp i arbetet av fotobiträden.
Hon var en skicklig och konstnärlig porträttfotograf. I det Thorinska fotoarkivet, som finns bevarat efter Johan Emanuel Thorin och Ingeborg Thorin, är det svårt att skilja deras respektive porträttbilder från varandra.
Ingeborg Thorin var en glad och humoristisk person och hade alltid något att säga för att få sina kunder att se naturliga ut. Många var de konfirmationsklasser och avgångsklasser från realskolan som tog vägen om fotografering i Thorins ateljé innan de fortsatte var och en hem till sig.
Ateljé Thorin upphörde 1967, då var Ingeborg Thorin 71 år. Hon hade under åren tagit hand om både faderns stora fotosamling och sin egen produktion. För det fick hon motta Lions Clubs i Åtvidaberg kulturstipendium 1968. Tillsammans med sina syskon ordnade hon så att det Thorinska arkivet togs om hand av Åtvidabergs kommun, Hembygdsföreningen där och Östergötland länsmuseum.
Ingeborg Thorin avled 1979.